fredag 14 januari 2022

Nyårslyftet

Nyårslyftet – din guide mot nya höjder

Var realistisk i din målsättning, med delmål, positiv förstärkning, stöd, och backup-planer? Nej. Nej nej nej. Icke-snicke. Njet. Non. Sånt är för amatörer. Sikta mot stjärnorna, kanske din dröm plötsligt blev sann? Eh, oui! Först och främst – ditt nyårslöfte måste vara lagom otydligt, så du inte kan hållas ansvarig för ett potentiellt misslyckande, och för att du med denna metod åtminstone har en liten chans att hålla nyårslöftet för att du här kan körsbärsplocka dom datapunkter som understödjer tesen om att du faktiskt håller ditt nyårslöfte, och därmed din egen förträfflighet. Är du lagd åt det hållet så behöver du å andra sidan inte min hjälp utan kommer hitta bevis för din sak oavsett, så till dig som kommer gå bet: när du väl gör det, undersök inte vad som gick fel och hur du hädanefter kan göra annorlunda, exempelvis genom att undvika riskbeteenden eller åtminstone bli extra medveten om när du är i närheten av att bryta löftet och då använda dig av dina livlinor, utan dra över snuttefilten Offerkoftan™ och göm dig i den bekväma slutsatsen att du helt enkelt är obotligt dum i huvva. Better luck next year!


En sak som alla borde testa någon gång i livet, dock, är att bli en Grym Januari-Gymmare™. Gå med i den vitt spridda Januari-Gymmar-Klubben (JGK) som ingen vill erkänna sig ha varit medlem i. Ta det inte personligt om hälsningarna dom vana muskelpaketen på gymmet ger dig verkar halvhjärtade – dom vet nämligen att chansen att du kommer hänga kvar efter januari månad är lika obetydlig som din bänkpress. Nå, du har i alla fall gjort något folkligt. Blivit som folk är, i all sin ärthjärnighet. Grattis!


En sista sak – glöm inte att du faktiskt inte behöver göra något nyårslöfte. Har du inte gjort nog, redan, detta året? Alla andra år? Och förresten, inte följer du väl sociala konventioner? Vilka är DOM att berätta för DIG vad DU ska göra? Du är en rebell! Stick it to THE MAN – han kan väl själv ta dom jäkla trapporna om det nu är så nyttigt? Du är en vuxen person, som kan ta egna beslut. You do what you damn well please! Glass till frukost, töntar! YOOOO-LOOOO!



Om inget annat funkar, pröva att älska dig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar