torsdag 9 juni 2016

Träningsmusik


Ibland lyssnar jag på musik. Ok, oftast lyssnar jag på musik. Spelar ingen roll om jag är framför datorn, i sängen, på golvet (it happens), på cykeln, i gymmet, i trapporna - där jag är finns även musiken. För musik är och har alltid varit en stor del av mitt liv. I och med att jag ofta tränar på dagen då det inte är särskilt mycket andra människor på gymmet, så får jag oftast välja vilken slags musik som ska spelas på. Which I do. Sometimes I even dance.


But that's neither here nor there. After all, alla låtar jag vill dansa till kräver två väggar nära varandra, som typ inte i ett gym, utan typ i en hiss.


No, wait, that's not what I meant! Mer typ sexigt på riktigt.


Heja Sverige! Eller något. Fast å andra sidan är det enda svenska bandet jag lyssnat på en hel del när jag tränat Cult of Luna.


Det blir en del mangel på gymmet faktiskt, fast i form av sludge/hardcore/post-metal mer än neo metal eller dödsmetal som jag tycker mig höra ofta i styrkelyftssammanhang. Det jag gillar med den här sortens mangel är att det inte är konstant mangel utan även lite tystare dark ambient-partier då och då.


Men ja sån musik lyssnar jag mest på när jag är ensam och går in i mig själv, lyfter, läser böcker, tindrar, osv. Annars försöker jag köra just någon slags neo metal i form av Avenged Sevenfold eller melodisk döds i form av Arch Enemy. Mer "mangel" får ni i alla fall här i form av Isis, som har lite mer post metal-element i sig än Cult of Luna.

 

Slutligen på mangelfronten har vi Neurosis som jag fastnat för rejält, både i och utanför gymmet.Innan vi lämnar metal har vi två band till att nämna, nämligen black/folk metal-bandet Drudkh, och danska heavy metal-bandet Volbeat.Now to something completely different - chillwave witch house.


Lite mer dreamy synthpop for ya, brought to you by courtesy of CHVRCHES.När metal och elektronisk musik inte funkar så tar jag fram lite varmare musik i form av soul, blues,  dub eller R&B. Den sortens musik gillar jag att lyssna på när jag är färdig med knäböjen eller marklyften och ska köra bänk och assistans. Då blir det Muddy Waters, Roots Manuva, Ansiktet, 10 feet Ganja Plant, The Blind Boys Of Alabama och dylikt. Ibland blir det t om lite DMX eller annan hiphop, men oftast inte. Här är några samplers i alla fallSen har vi årets tänkta sommarplåga som jag blir hella glad av. :D Det är såklart Justin Timberlakes nya och när jag hör den så känner jag mig som Groot 2.0 i slutet av Guardians of the Galaxy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar