tisdag 16 maj 2017

An idiot savant is meJag förvånas över att jag är intelligent, men likväl så jävla dum i huvudet ibland. Yes, I may be quite good with the making sentences... thingy, but sometimes my lack of reasoning and problem solving skills doesn't even make any sense (which strikes me as an argument against my having the smarts). Alltså jag kan inte riktigt i ord beskriva vad för slags problem som jag har väldigt svårt för att lösa (även detta ironiskt, med tanke på vad jag nyss skrev) trots att dom är väldigt simpla, men jag kan ge exempel på ett av dom som jag råkade ut för i helgen. I lördags var jag nämligen i Södra Sallerup, och jag gick till busshållplatsen för att åka till Värnhem. Efter att bussen var tio minuter försenad and still nowhere to be seen började jag fundera på vad som vore vettigt att göra. Jag bestämde mig för att stanna kvar och hoppas på att bussen skulle komma fram, trots försening. Då skånetrafikens hemsida inte avslöjade något om några andra bussar när jag sökte resa från Södra Sallerup till Värnhem, så antog jag att det inte gick några andra bussar, och detta trots att jag faktiskt tidigare under kvällen hade fått information som sa emot denna slutsats.


Nå - jag stannade kvar, och en kvart senare dök en grön buss upp, som förvisso skulle in till södervärn, men inte värnhem. Jag ojjade mig lite och tänkte att den gröna bussen tog en kvart längre på sig att komma in till stan, och då skulle jag ju behöva till värnhem on top of that, vilket säkert skulle ta ytterligare tjugo minuter, minst, och något jag för övrigt inte alls var sugen på en lördag natt - så min slutsats var att det var bättre att vänta på den gula bussen som ju enbart var försenad enligt skånetrafikens app. Jag menar, bussar försvinner spårlöst enbart inom malmö, och jag var inte i malmö, så bussen skulle ju dyka upp förr eller senare, yeah? ... The attentive reader har kanske redan här stannat upp och funderat över giltigheten i mitt resonerande, men jag var ju tydligen inte så bra på att läsa av världen där och då, med tanke på att jag stod på en busstation vilka ifrån gröna bussar gick, utan att ha fattat det förrän en grön buss mystiskt uppenbarade sig framför mig.


Jag gick ut ur den gröna bussen, och stannade kvar på busshållplatsen. Där stannade jag ett tag. Den gula bussen var dock frånvarande, och snart nog hade skånetrafikens hemsida rentav sagt att den redan hade varit på hållplatsen där jag stod, och detta bara några minuter efter att den ursprungligen skulle ha gått. Men vad i helvete... Jag försökte kontakta kundtjänst (som hade stängt), och så bestämde jag mig för att ta bussen som skulle komma en timme efter att den första skulle ha gått, vilket nu bara var typ om fyrtio minuter. En halvtimme efter det dyker en till grön buss upp, dock, och jag bestämmer mig för att ta det säkra före det osäkra och hoppar på den, då jag börjar misstänka att busschauffören på den gula bussen inte har fattat att det finns en tillfällig station där jag stod, och helt sonika hade tagit den ursprungliga vägen och således missat mig, för enligt skånetrafikens hemsida så hade ju bussen faktiskt kört redan. Eller ja, detta är vad jag tänker för mig själv när jag ser den gröna bussen dyka upp i horisonten, men det som faktiskt får mig att hoppa på den, och känna mig väldigt dum i efterhand, är det som busschauffören säger till mig när jag förklarat mitt problem. För när jag säger att jag ska till Värnhem, och inte Södervärn, och att det är därför jag tvekar över huruvida jag ska gå på bussen, så tittar busschauffören på mig en stund, och säger sedan lugnt - "du kan ta en buss från Södervärn till Värnhem".


...Jag går på den jävla bussen, blippar mitt kort, och sätter mig tillrätta med min tolvstegslitteratur. Till slut kommer jag fram till Konserthuset i Malmö (don't ask), och står och väntar på en buss till Värnhem... i tio minuter... innan det slår mig att jag faktiskt skulle kunna promenera dit snabbare.

...


There just doesn't seem to be a limit to the amount of stupid I can accomplish in one evening, people. Jag vet som sagt inte vad för slags problem I cannot even, but from a scale from one to even... I just cannot.


1 kommentar: