onsdag 6 april 2016

Cardio och Asimov


Så nu småbörjar jag med bloggen lite sådär in medias res. Lite sådär off-the-cuff action just to get the ball rolling. På svenengelska och allt. Men det behövs för att jag ska börja skriva inlägg och hålla bloggen uppdaterad med vad det är jag faktiskt sysslar med för tillfället, så får ni gå in på "om"-sidan ifall ni faktiskt vill orientera er lite bättre.

Cardio alltså. Mitt två månaders vikariat på tidningsbärarna som innebar att jag varje natt sprang runt i trappor med tidningar är nu slut och då blir min livsstil åter igen ganska stillasittande. Sure, jag står framför datorn när jag skriver det här, och jag cyklar åtminstone en timme om dagen för att komma till gym, vänner, affärer, osv, men bortsett från det så blir det vare sig svettande eller konditionstränande, men desto mer brädspelande, tv-serietittande (The L Word), bloggande och jobbsökande. Som av en slump ska jag spela badminton med en bekant imorgon dock, vilket jag inte gjort på väldigt länge, så jag hoppas att den bekanta är bättre än mig och tröttar ut mig rejält. Så får jag bang for min buck, så att säga. Det hela är som av en slump för att jag inte försökt hitta spelpartners, utan det bara är en av livets härliga synkroniciteter att jag behövde cardio och fick det här erbjudandet av den bekanta ifråga. Så imorgon blir det fula skor med vita sulor igen. Long time no see!

Jag har inte konditionstränat på riktigt sedan september tror jag. Min första styrkelyftscykel, tillika min första Sheikocykel gjorde jag förra året juni-augusti, men jag tränade fortfarande crossfit en dag i veckan då. Efter att jag påbörjat min andra cykel var det inte mycket kvar av det där, och då strök cardion med. Men så lyssnade jag på Styrkelabbets podcast och avsnittet om att kombinera styrketräning och konditionsträning och så kände jag mig fet och lat och tänkte att oh well, I'll give it a shot. I mitt huvud har det varit intervall-träning eller inget alls, för att intervallträning, bra, hårt, tidseffektivt, optimalt. Men även väldigt tröttande för mig. Så ingången som Styrkelabbets grabbar hade att bara sitta på en motionscykel i en timme någon gång i veckan lät perfa.Jag var optimistisk och tänkte att jag ersätter trapporna med cykeln, vilket då skulle innebära att jag motionscyklar en timme varje morgon och tränar styrkelyft senare på dagen. Och det låter ju inte orimligt för jag sprang med tidningarna varje natt i 2-2,5timme. Men jag har bara väldigt svårt att motivera mig, antar jag. Prioriterar annat. Att dejta folk. Att spela brädspel. Och så något tredje intresse jag förmodligen har. Så istället kommer det bli ett par gånger i veckan, åtminstone två, förmodligen tre. Jag vill ju faktiskt också veta vad som händer i boken jag läser medan jag är på cykeln.

Så lite cardio blir det likväl. Ibland får jag för mig att jag borde cykla snabbare när jag cyklar till och från ställen ute på stan, men dom planerarna brukar ryka ganska snabbt för att det är så jobbigt helt enkelt. Jag blir bara stressad av att försöka squeeza in cardio mellan saker och ting, eller för den delen överhuvudtaget. Jag vill ha min jäkla cykelrunda i fred, så när jag nu kör cardio på gymmet så cyklar jag likväl hem i lugn takt. Kompartmentalisering är inte alls så pjåkigt alltid, även om det är en fin tanke att göra träning av sin vardag (och därmed cykla fan när man är på väg till Spelens Hus)

I dagens youtubeklipp så är det alltså cardio och Asimov. För att cardio är ganska tråkigt, och Asimov är ganska så underhållande. Jag har ännu inte läst färdigt hela Foundation-serien, men finner tanken både på att läsa om de första fyra böckerna eller inte alls göra det och bara fortsätta där jag slutade ganska daunting, så jag påbörjade istället Robot-serien. Som Sherlock Holmes in space, only on earth, but - you get the point.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar